STPř - Zličín

28.02.2011 17:05

 

 

Na další turnaj jsme vyrazili do sportovní haly Zličín. Cíl jsme měli jasný, pokusit se „neobhájit 8.místo“ a obhájit nejlepšího hráče turnaje (posledně vyhrála Anetka).  Těžká situace, zase mix hráčů, proti 01 (kromě Slavie). Některé 01 byly hodně urostlé a někteří naši borci byli o hlavu menší a nějaké to kilo lehčí. Ale co, my se nebojíte, také jednou dorosteme.

Na turnaji jsme se drželi nad vodou, padali do propasti a zase se drápali nahoru pro umístění… … …výborný turnaj, kdy do posledního zápasu nebylo jisté, jak to nakonec skončí.

 

1.       1.Zápas                   SJM – Zličín                       0 : 0

Chtěli jsme začít turnaj neprohrou a tak jsme postavili základ, s Adamem v brance a tato strategie se nám vyplatila. Adam nás podržel, stejně tak dobrý byl gólman Zličína. Bod se počítá.

 

2.       2.Zápas                   SJM – Louny                      2 : 3

Škoda této prohry, Louny byly hratelné, ale vlastní chyby nás poslaly do kolen. Již v 1.min se nedomluvil obránce s gólmanem – 0 : 1. V 8.min po rychlém protiútoku jsme si střelu sami srazili do branky – 0 : 2. Hráli jsme aktivně a v 10.min jsme snížili – 1 : 2 (Páťa). Minutu poté nás za náš nedůraz soupeř potrestal – 1 : 3. Ve 14.min po střele Anety, dorážel Pechy – 2 : 3. Do konce chyběli 2.min a vsadili jsme na jednu kartu. Hráli bez obránce, všichni hráči byli vepředu.  20.sek před koncem jsme zaútočili po pravé straně, ale střela Prochyho trefila vybíhajícího brankáře – velká škoda.

 

3.       3.Zápas                   SJM – Háje S.O.S.           2 : 1

Derby proti borcům z Hájů mělo náboj a oba týmy hráli na maximum. V brance jsme nechali Adama, střed hřiště byl pod kontrolou Anety. Ve 3.min po faulu ve středu hřišti jsme kopali přímý kop. Áňa nekompromisně zavěsila pod víko – 1 : 0. V 7.min jsme měli míč před prázdnou brankou soupeře, ale Máťovi se nepodařilo zakončit, to jsme si drbali hlavu. Naštěstí jsme se trefili v minutě následující – Áňa – 2 : 0. Kluci z Hájů nás potom zamkli, ale naštěstí pro nás byla jejich muška vychýlená, trefili i tyč. Ve 14.min, po chytrém rozehrání, nás přečíslili a přece jen snížili – 2 : 1. Na vyrovnání, ale už nebyl čas.

 

Po 3 zápasech jsme měli 4 body a to nám dávalo silnou pozici, že nemusíme být poslední.

 

4.       4.Zápas                   SJM – Aritma                    1 : 4

Zápas se nám nepovedl, hráči  na které spoléháme neměli chuť hrát a tak jsme střídali celou čtyřku. První branku si zapsal Kuba, ale za stavu 0 : 4, a 2.min do konce, to bylo, bohužel, jen symbolické. Přesto jsem měl z Kuby radost, že má první zápis.

 

 

5.       5.Zápas                   SJM – Slavie                      1 : 3

 Potřebovali jsme, aby si odpočinula Áňa, tak si vyměnila místo s Adamem. Kombinačně na tom byla Slávka lépe.  Snížili jsme z přímého kopu, již za stavu 0 : 3, Anetka.

 

6.       6.Zápas                   SJM – ABC Braník            1 : 3

Do 9.min jsme byli lepším týmem, a soupeře jsme zaskočili. Ve 3.min vykopávala obrana Bráníku z brankové čáry míč, ve 4.min úžasným zákrokem vychytal brankář Anetu, stejně tak v 7.min. Prosadit se nám podařilo až v 10.min, kdy po naší střele brankář opět zazářil, ale na dorážku Martina už neměl – 1 : 0. V následujích  5-ti minutách se karta otočila a Braník své šance 100% využil – 1 : 3.

 

A turnaj se začal zamotávat. Kluci z Hájů dokázali porazit Louny (4 : 1)  a Braník  (3 : 2) a rázem měli 6 bodů, Louny porazily Zličín (3 : 2) a hned na tom byly stejně a my jsme padali na poslední místo turnaje … … … Turnajem bezkonkurenčně vládly týmy Příbrami (bez prohry ) a Aritmy ( s jednou prohrou právě s Příbramí).

Matematika pro poslední zápas turnaje byla jasná : prohrajeme nebo remizujeme  a jsme definitivně poslední. V případě výhry se posouváme na 5.místo a Aritma bere 1 místo.  Příbrami stačil bod a měla by zlato.

 

7.       7. a  poslední zápas                            SJM – Příbram                  1 : 0

 

To co se odehrálo v posledním zápase celého turnaje, tak  to bylo maso. Duel sledovala celá hala. Všichni byli již připraveni na vyhlašování a tak fandili. Půlka haly fandila nám (hlavě Aritma), půlka haly fandila Příbrami. V takovém kotli jsme asi ještě nehráli. Naše šance na výhru byly malé, hodně malé, protože Příbram hrála celý turnaj úžasně, a bez prohry.

Měli jsme zamotanou hlavu jak sestavit náš tým, jaký systém hry zvolit, abysme soupeře potrápili.

Přestože jsme už byli hodně vyšťavení, rozhodli jsme se vsadit na útočnou hru, 1 + 3, a tím znesnadnit rozehrávku soupeře. Tři naši hráči vepředu byli jak správní draci jižňáci a tupili zakládání útoků Příbrami. Jeden náš obránce a gólman si potom s obrannou činností již poradili. Díky 3 našim hráčům vepředu nemohl soupeř jen útočit, i my jsme se dostávali do šancí. V 9.min jsme zahrávali roh, Martin našel na přední tyči nabíhající Anetu a ta nekompromisně pod víko zavěsila – 1 : 0 !!! !!!. Bylo to neskutečné, vedli jsme, ale už jsme padali na „ústa“. Síly nám rychle ubývaly, téměř celé finále nám odehrála základní čtyřka a proti pravidelně střídajícím borcům soupeře nás čekalo v následujících 6-ti minutách peklo. Už jsme nemohli hrát 1 + 3, stáhli jsme to na 2 + 2, později na 3 + 1. Soupeř nás zamknul na celých šest  minut  v našem obraném pásmu a bušil do nás co to šlo, ale bez  výsledku, bez dosažené branky.  Už jsme tahali zadek po zemi, ale kousli jsme se a dokázali vítězství ubránit. Po závěrečném hvizdu jsme spontálně slavili, jako bysme vyhráli 1.místo.

Mě se hrnuly slzy do očí, emoce (ty šťastné) byly u nás a u Aritmy, emoce (ty smutné) byly u borců z Příbrami. Příznivci Příbrami nechápali, co se to stalo. I mě bylo příbramských kluků líto, hráli asi nejlepší fotbal na turnaji, ale poslední zápas jim nevyšel. Fotbal opravdu nemá logiku, matematika a statistika zde prostě neplatí a asi nikdy platit nebude a vo vo vo vo tom to je !!!!

 

1.                  Aritma

2.                  Příbram

3.                  ABC Braník

4.                  Slavia 02

5.                  Sportovní Jižní Město

6.                  Háje SOS

7.                  Louny

8.                  Zličín

Cíl turnaje byl 100% splněn – 5.místo a opět nejlepší hráčka turnaje ANETKA POCHMANOVÁ !!!!!!

 

 Sestava:  Adam - Prochy, Pechy, Aneta, Dája - Řehy, Páťa, Kuba, Máťa

 

DĚKUJI HRÁČŮM ZA VÝKONY, OPĚT JSME DOKÁZALI ŽE JSME DRACI JIŽŇÁCI A DĚKUJI RODIČŮM, ŽE S HRÁČI PŘIJELI, CELÁ SOBOTA PADLA ZASE NA FOTBAL.

 

Jak to viděl soupeř.

Aritma

www.aritma01.estranky.cz/clanky/komentare-trenera/komentar-k-odehranym-zimnim-turnajum--22.1-.--27.2-.2011.html

 

 

Zpět