MINICUP - závěrečný turnaj

21.06.2010 22:47

 

M I N I C U P    závěrečný turnaj

V neděli 20.6. od 14 hodin jsme odehráli na hřišti ČAFC za výborné pomoci hráčů ročníku 2004 závěrečný turnaj MiniCupu kategorie „Elite“.  Hrálo se 1x13 min ve dvou skupinách. Soupeřem nám byla mužstva, která jsou vždy silným soupeřem. Tempo (2 týmy A,B),  Admira, Bohemians 1905, Motorlet,  Benešov a Horní Měcholupy.

1.zápas: Benešov 0:0

Hrál se velice pohledný zápas s nasazením a bojovností na obou stranách. Naši kluci velice příjemně překvapili, že se soupeřem, který nás o týden dříve jasně přehrál v posledním kole MiniCupu, dokázali hrát vyrovnaný zápas  a při troše štěstíčka při útocích jsme mohli i vyhrát. Ale remíza byla zasloužená.

2. zápas: Admira 0:3

Do tohoto zápasu jsem už nenastoupili s takovou vervou jako do prvního, ale bylo to dáno i tím, že Admira, pozdější stříbrný tým turnaje, byl o poznání kvalitnější. Již ve 2.min jsme dostali po nedorozumění v obraně laciný gól. V 6.min nám hráči Admiry předvedli, co to je důraz před bránou a zvýšili na 2:0. Když jsme se v 8. min. dostali do 2 velice slibných  šancí, tak nám tam právě ten důraz chyběl.  V 11. min. jsme byli opět potrestáni po závaru před naší bránou a nedůrazném odkopu, kdy Admira zvýšila na konečných 3:0 ve svůj prospěch. Ve 12. min. jsme 2x velice dobře zaútočili, ale finální přihrávka vždy chyběla.

3. zápas: Tempo A 0:2

Začátek tohot zápasu s pozdějším  vítězem turnaje i celého MiniCupu nám jasně ukázal, že fotbal je hodně o rychlosti a kvalitních přihrávkách. Ve 2.min nás přehráli v rychlosti a kombinaci a bylo to 0:1. Kluci se po té ale výrazně zlepšili a už Tempo prakticky k ničemu nepustili. Bohužel je taky pravda, že ani my jsme si moc šancí nevytvořili, vše končilo dost daleko od brány soupeře. A v předposlední minutě jsme z brejku dostali druhý gól.

Ve skupině jsme skončili na 4.místě a čekalo nás malé semifinále s Motorletem, který skončil 3. ve druhé skupině.

4.zápas: Motorlet 0:1

Do tohoto zápasu jsme nastoupili velice aktivně a kluky z Motorletu jsme i přehrávali. V 8. min se dostal do brejku Kuba Šinágl, ale brankář jeho střelu vyrazil. Z 2 následujích dorážek bohužel neuspěl ani Honza, ani Tomáš. V 10. min. soupeř zahrával roh a bohužel pro nás, zahrál ho dobře a dostali jsme gól. Kluky to nepoložilo a dále jsme útočili, ale bohužel vše končilo ještě dost daleko před bránou nebo v autu. Smolný zápas nás posunul do zápasu o konečné 7. místo

5. zápas: Benešov 0:0, penalty 0:2

Tento zápas byl velice podobný tomu prvnímu. Kluci makali a bylo na nich vidět, jak moc si přejí dát alespoň nějaký gól. Ale za celý zápas jsme si vytvořili pouze jednu větší šanci a soupeř jednou nastřelil tyč, takže opět 0:0. K naší smůle, měli „narostlého“ brankáře, takže penalty nám vychytal a zbylo na nás až 8. místo.

 

I když to podle výsledků vypadá, že kluci turnaj nezvládli, protože nedali ani jeden gól a skončili poslední, tak na jejich hře je znát, že se ohromně zlepšují. Chybí nám střelec, jinak kluci hrají výborně. Ale fotbal se hraje na góly a tak musíme makat, abychom naši dobrou práci v poli dokázali dovést ke gólovým radostem.  Ohromný dík patří našim mladším kolegům z 04. Všech 5 kluků zahrálo výborně a patří jim velký obdiv jak se nebáli s patřičnou dávkou bojovnosti a umu postavit hráčům někdy i víc jak o hlavu větším. Super kluci a moc díky.

V rámci turnaje probíhaly také dovednostní soutěže.

Nožičky: Míša Kudrna 2, Honza Badík 3, Kuba Šinágl 1 (vítěz potřeboval 4 nožičky)

Slalom se střelou na minibránu: Tomáš Altman a Jirka Novák, bohužel vypadli v prním kole

Přesnost střelby na minibránu: celé mužstvo, do 2.kola postoupilo 8 hráčů ze 14, do 3.kola 3 hráči, do 4.kola jeden hráč (Toník Řehoř). Brána se posouvala stále dál a dál, jinak by kluci kopali ještě teď :o))

Sestava: 03: Tomáš Altman, Jan Badík, Denis Filinger, Ondra Krechler, Michal Kudrna, Franta Procházka, Tonda Řehoř, Kuba Šinágl, Lukáš Vítek, 04: Filip Filinger, Jiři Novák, Filip Novák, Jan Jakub, Rajmund Ketner

 

Pořadí turnaje MINICUP, kategorie Elite:                   

1. FC Tempo Praha A                                          

2. FK Admira Praha                                             

3. FC Tempo Praha B                                           

4. Bohemians 1905                                             

5. SK Motorlet                                                     

6. SK Horní Měcholupy                                      

7. SK Benešov                                                      

8. Sportovní JM        

 

Pořadí MINICUP ročník 2009/2010:

1. FC Tempo Praha

2. FK Admira Praha

3. Bohemians 1905

4. SK Benešov

5. SK Motorlet

6. SK Horní Měcholupy

7. Sportovní JM

8. FK Gordic Kačerov

9. Sokol Kolovraty

10.Čechie Dubeč

11. SK Nusle

12. ABC Braník

13. ČAFC Praha

14. AFK Union Žižkov

15. SK Vršovice

16. Mělník (vyloučen z turnaje)

r.k.

Zpět