MINI04 - turnaj Jičín 28.11.2010

01.12.2010 20:34

 

 

MINI04 - turnaj Jičín 28.11.2010

 

5.místo !!

 

Před časem mi přišla nabídka zúčastnit se mikulášského turnaje v Jičíně , který pořádá TJ Jičíněves .

Přišlo mi to celkem fajn . Budou tady jiní soupeři a Mikuláš s čerty bude pro kluky veliké zpestření .

Tak jsem to přihlásil a v tu chvíli jsem ještě netušil , jak budu mít těžké spaní až mi přijdou propozice .

Opravdu zde byli jiní soupeři . A já nemohl spát . Do naší skupiny nám pořadatel přidělil Slovan Liberec ,  Sparta Praha , Mladá Boleslav a domácí TJ Jičíněves .

Po úspěšném turnaji v Běchovicích nás nečekalo nic lehkého . Těžcí soupeři nám nic darovat nebudou a asi to bude smutný den .

Bez boje se ale nedáme !!!

Už v týdnu se situace ještě vyhrotila . Tadeáš má antibiotika a tak se nezúčastní . Další „choroba“ je Kuba a začínám se bát co ještě přijde . V sobotu hlásí sněhovou vánici .

My tam snad ani nedojedeme .

 

Je neděle před devátou a my se rozcvičujeme před prvním zápasem .

Čeká nás úvodní zápas s domácím týmem . Tajně doufám , že to bude zápas vítězný a bohužel víc už toho dnes nedáme .

Moje přání vydrželo asi sedm minut . To jsme dostali první branku . V desáté minutě nám kluci z Jičíněvsi ještě jeden gól přidali a my jsme se nedostali přes polovinu . Byl to prostě první zápas a to my ještě spíme . 0 : 2 Co se dá dělat .

 

Ve druhém zapase nás čeká Liberec tak zkusíme překvapit . Jelikož je zde velmi dlouhé hřiště , měníme postavení hráčů a hrajeme 1-2-1 . Změna je znát a my z Libercem hrajeme velmi vyrovnaný zápas . Několik šancí soupeře zlikvidoval Fíla a na druhé straně se brankář taky nenechal zahanbit . V desáté minutě se nám povedla nádherná akce po ose Rájík , Jirka a Tom ale Tomáš špatně trefil míč a minul v tu chvíli prázdnou bránu . A tak je to stále 0 : 0 a do konce chybí minuta . Bod by byl fajn ale nám ty remízy nejdou a čtyřicet vteřin před koncem útočník Liberce snad z dvanácti metrů trefuje skákavý míč a přímo pod břevno naší brány . Jak řekl Filip „nemám štafle“ . Prostě to nešlo chytit . 0 : 1 . Je to velká škoda . Měli jsme bod v kapse a zase to nevyšlo .

Systém ale funguje a kluci ho pochopili a to je dobré znamení  .

 

Teď jdeme na Spartu . Hecujeme kluky a doufáme v nějaký malý zázrak .

Běží třetí minuta a Sparta vede . 0 : 1 . Zázrak zase nejde . Kluci se ale nevzdávají a bojují jako lvi . Po střele Tomáše do vápna zahrál obránce rukou a sudí nařizuje penaltu . Míč si postavil Tom . Tvrdá střela ale přesně do brankáře . Soupeř rozehrává od branky a kluci opět vybojovali míč . Situace se opakuje . Střela do vápna a ruka obránce . Na penaltu jde Jirka . Tvrdá střela opět do středu brány , ale brankář ji neudržel a je to 1 : 1 .

Do konce zápasu chybí čtyři minuty a po přihrávce Toma jde Jirka sám na brankaře . Trefuje přesně a jdeme do vedení . 2 : 1 . Po dvo minutách posílá Jirku do šance Rajík a je to 3 : 1 .

Jirka dává první hattrick turnaje a my si připisujeme první tři body . Fanoušci Sparty mají asi hodně pokažený den . A my se radujeme .

 

Poslední zápas ve skupině hrajeme s Boleslaví . Únava je na klukách hodně znát , ale makají na doraz . Před vápnem soupeře zabojoval Fíla Filinger a přesnou střelou nás dostává do vedení . 1 : 0 . Fíla v bráně opět likviduje několik šancí a kluci mu vydatně pomáhají . Vynikající práci odvádí Tom . Perfektně brání a ještě se stíhá přesouvat do útoku . Fakt má svůj den . Rajík je spolehlivý jako vždy a dnes sklidil veliký aplaus diváků , když byl tvrdě sražen a ošetřován . Nenechal nás ale ve štychu a vrátil se zpátky na plac . Perfektně maká i Jirka . Zaměstnává po většinu času obranu soupeře a nenechává soupeře rozehrát hru . Zápas se nám podařilo dohrát s příznivým výsledkem a tímto vítězstvím se dostáváme do boje o páté místo .

 

Čekáme na zápas , který nám přiřadí soupeře a ten skončil vítězstvím ABC Braník . A tak budeme bojovat s Ábíčkem .

 

Zápas je hodně vyrovnaný a první naši šanci využil Tom a vedeme 1 : 0 . Snažíme se bojovat ale síly rychle dochází . V tu chvíli všechny osvěžil Rajík .Trefil poskakující míč a téměř z poloviny hřiště prostřelil brankáře soupeře . Zápas už dohráváme naprosto vystavení a těšíme se na závěrečný klakson . Konec a výhra 2 : 0 .

 

To je páté místo a to nikdo nečekal .

 

Domů odjíždíme unavení ale spokojení . Předvedli jsme perfektní výkon a nezalekli se velikých soupeřů .

Jsme opravdu dobrá parta .

Pochvalu si určitě zaslouží všichni hráči . Nikdo se dnes neflákal a všichni bojovali .Fílip F.,Filip H., Sebík i Venda .

 

Byl to prostě podařený den .

 

Soupiska :

1 Fíla Novák , 2 Jirka Novák , 4 Rajík Ketner , 5 Sebík Gabriel , 7 Fíla Filinger , 8 Vašík Frýba , 9 Tom Ryšánek , 11 Fíla Helfert    

 

Opět děkuji pánům asistentům za výborný výkon .

   

OPĚT DĚKUJI VŠEM KLUKŮM ZA PERFEKTNÍ REPREZENTACI TÝMU !!!!!!!!

 

Velkou pochvalu zaslouží náš fans kotel , který se dnes opět vytáhl a svými pokřiky opět smetl konkurenci . Přehlušil i „fandění“ některých rodičů našich soupeřů .

 

Byli jste prostě zase příkladnými účastníky zájezdu.

 

Díky všem !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Foto z turnaje na :  rajče.net   sjm2004

 

 

Zpět