FK SJM - Union Vršovice..............5 : 2

16.06.2010 21:31

Draci Jižňáci zvítězili !!!

…………………

FK  SJM – Union Vršovice           5 : 2 ( 2 : 2 )

…………………

Draci Jižňáci potvrdili své výborné výkony a v přímém  souboji o průběžné 3.místo vyhráli !!!

…………………

Po náročném týdnu, kdy jsme jen jednou trénovali  a  někteří z nás odehráli  i 2 (3) mistrovská utkání navíc,  nás v sobotu čekal silný tým z Vršovic. Hosté jako první dokázali v předcházejícím zápase sebrat body prvnímu a tak nás čekal tuhý boj.  Na zápas jsme se všichni těšili, s touhou  zvítězit. Na podzim nás venku porazili 3 : 1 a tak jsme jim chtěli porážku vrátit – a  POVEDLO SE.

…………………

Hráče jsme chtěli co nejvíce motivovat, a tak jsme jim slíbili „Mekáče – hepy míl“. Vidina odměny  zapracovala a naši borci na hřišti jezdili jak mašiny.

…………………

Na zápas jsme museli lehce pozměnit  sestavu  a sestavit tým tak, abysme  dokázali  eliminovat útočníky soupeře a přitom být aktivní dopředu. To se nám vyplatilo hned v 1.min. Po rozehrání jsme se natlačili na polovinu soupeře a po střele Pechyho  míč do branky dotlačil Adam – 1 : 0. Ve 3.min jsme jen za cenu faulu zastavili útočníka Unionu. Na přímou střelu na naší branku si Máťa sáhnul, ale míč do branky stejně propadl – 1 : 1. V 5.min jsme kopali roh. Míč krásně kopnul Pepa a nabíhající Adam hlavou přestřelil, velká škoda.

…………………

Mezi 5-20min to byl především boj mezi vápny, kdy své kvality potvrzovali všichni hráči. Když jsme se dostali do slibné akce, čekali na nás obránci Unionu, když zaútočili oni, nespustila je dál obrana naše. Pěkný bojovný fotbal na obou stranách.

…………………

Další branky přišli ke konci  I.poločasu. Ve 20.min jsme kopali roh a  Pepova dělovka do obránců soupeře se odrazila do branky – 2 : 1. A opakovala se situace ze začátku utkání, faulovali jsme a přímý kop hosté opět proměnili, 25.min  – 2 : 2. Hned po rozhrání byl konec I.poločasu.

__________________________________________

 

Druhá půle začala jako přes kopírák. Opět jsme se natlačili na půlku soupeře, Áňa prošla přes hráče Unionu jako nůž máslem a zavěsila – 3 : 2. V následujících minutách nám Union silně zatápěl, ale finální přihrávku jsme vystihli nebo střelu zablokovali. Naše obrana (Prochy, Fanda, Tomáš) pracovala spolehlivě, navíc záloha (Áňa) a po levé straně (Pechy) a po pravé (Pepa) se často dostávala až k hranici vápna. Útok (Adam) narušoval začínající akce soupeře a tak jsme hostům opláceli stejnou mincí. Pěkné akce byli k vidění z obou stran a nikdo si nemohl být výsledkem jistý.  

…………………

Ve 13.min se nám povedl výkop (Martin), míč přeskočil zálohu  a přes padajícího obránce se k tyči trefila Anetka – 4 : 2. Do konce utkání bylo ještě daleko a tak jsme museli hrát pořád aktivně. Dva góly navíc – to není nic rozhodnuto. Ve 23.min se nám povedla nacvičená kombinace Prochy, Pechy, Aneta a finální přihrávka na nabíhajícího Pepu byla gólová – 5 : 2.

…………………

Do konce utkání jsme si vítězství pohlídali a po závěrečném hvizdu oslavy vypukly naplno. Po vítězném objetí a děrovačce jsme jeli pro Mekáč. Bylo to za „litr dvě stě“, ale rodiče finančně pomohli (děkujeme).

…………………

Všichni hráči zaslouží velkou pochvalu. To co dnes  předvedli   bylo úžasné. Dnešní zápas ukázal, že umíme hrát jako tým, jeden bojoval za druhého a žádný míč jsme nevypustili.

Sestava : Martin – Prochy, Pepa, Tomáš – Pechy, Aneta, Pepa – Adam, Marek, Řehy, Péťa, Páťa

Branky : Aneta 2, Pepa 2, Adam

…………………

Procházka, Jirkovský

 

 

 

 

 

Zpět