7. mistrovský zápas: Kyje : SJM – 2 : 4 (1:3)

19.10.2010 20:24

7. mistrovský zápas:  Kyje : SJM   – 2 : 4  (1:3)

 2 : 4 

 

 

Fotky ze zápasu – pí. Šináglová:  https://sjm2003.rajce.idnes.cz/zapas_v_Kyjich_15._10._2010/

 

Tak nějak mám pocit, že soupeři jsou na nás stále lépe připraveni. Hlavně vědí o naší nejlepší hráčce Anetce a od začátku zápasů nemívá tolik prostoru jako v prvních kolech soutěže. Ale zatím se jí stále daří v každém zápase prosadit. Nejinak tomu bylo i v tomto zápase v Kyjích.

Počasí nám vůbec nepřálo. Krátce před zápasem začalo drobně pršet a podzim o sobě dával citelně znát. A chyběl nám Prochy – Náprstkovo muzeum se protáhlo, tedy spíš cesta z něj. Začátek zápasu byl celkem vyrovnaný bez vyložených šancí. Naší největší snad bylo po rohu přesné nastřelení gólmana. V 6. min se prosadila opět individuelně Anetka a bylo to 1:0. Hned minutku na to vyslal Kuba Šinágl krásnou ránu na bránu, ale gólman střelu zlikvidoval. Kuba se nám zatím zastřeluje, ale ono to jednou vyjde J . V 10. min jsme měli obrovskou šanci, míč už mířil do brány, ale obránce ho ještě stihl vykopnout na roh, který zůstal bez využití. V 17. min si naše obrana i s Fandou v bráně vybrala nejslabší chvilku zápasu. Jeden pouštěl míč druhému, až k překvapení všech skončil v naší bráně. Fanda asi nečekal, že tři obránci před ním budou pouštět míč až k němu a jeho reakce přišla pozdě a navíc bolestně. Narazil si při bohužel neúspěšném zákroku loket a museli jsme střídat. Do brány se tedy za stavu 1:1 postavil Řehy. Zápas byl i nadále vyrovnaný, měli jsme několik náznaků šancí a Řehy se taky pár zákroky pěkně rozchytal. Konec 1. poločasu ale patřil nám. Ve 24. min si Pechy „vychutnal“ několik obránců a zase bylo veseleji – 2:1. Nejkrásnější gól zápasu nám přichystal Mára. V 25. min se po odkopu obránců opřel do míče téměř z půlky hřiště a ten krásným obloučkem zapadl pod břevno do brány za bezmocného gólmana domácích. Vzhledem k vyrovnanému průběhu zápasu jsme až nečekaně šli o poločase do kabin za příznivého stavu 3:1.

Druhý poločas začal v poklidu. Byli jsme už kompletní – dorazil i Prochy, ale na naší hře se to ani gólově ani převahou zatím neprojevovalo. Naopak v 7. min. se hráči Kyjí dostali do obrovské šance a jejich dorážka šla za již překonaným Řehym v bráně jen těsně vedle. Přeci jen se ale kulturně obohacený Prochy dokázal prosadit a přihrál na gólovku Anetce. A ta se jak víme většinou v těchto situacích nenechá o gól připravit – 4:1 a přišel relativní klid. Hra byla opět vyrovnaná, snad si jen zaslouží vyzdvihnout pěknou hlavičku Anetky po rohu, bohužel ale kousek nad. Kluci z Kyjí se ale rozhodně nevzdávali a bojovali až do konce. A odměnou jim byla po pěkné rychlé akci v 23. min. branka v naší síti, kterou uzavřeli skóre na konečných 4:2 pro náš tým. Tak jsme opět vyhráli, ale zápasy jsou čím dál více vyrovnanější. Na jaře to bude ještě zajímavé.

 

Sestava:

2003 -  Altík, Míša, Ondra, Tonda, Fanda, Kuba Š., Honzík ©,

2002 -  Prochy, Pechy, Řehy, Mára, Páťa

2001 – Anetka

 

Branky: Anetka 2, Pechy, Mára

Asistence: Prochy

 

Děkujeme všem hráčům za předvedený výkon a rodičům za fandění.

r.k.

Zpět