5. mistrovský zápas: Libuš : SJM – 1 : 3 (1:1) - aktualizace 6.10.

06.10.2010 23:04

 

5. mistrovský zápas:  Libuš : SJM – 1 : 3  (1:1)

 -

Jak to viděl soupeř : www.fsclibus.cz/index.php/mladsipripravka/komentarekzapasum/294-fscsportjizmesto1303102010mlpr

V neděli 3.10. nás čekal další soupeř z horní poloviny tabulky, 2.místo. Hráči z Libuše v přechozích kolech nepoznali hořkost porážky a od začátku zápasu to také bylo znát. Prvních 10 minut zápasu se hra přelévala z jedné strany na druhou, šance se střídaly na obou stranách. Postupně se ale domácí tým stále více usazoval na naší polovině a v 15. minutě potrestal naší chybu v obraně a ujal se vedení 1:0.

 Poprvé v sezoně jsme v průběhu zápasu prohrávali. To nás přeci jen probralo a kluci s Anetkou několikrát ohrozili skvělého gólmana domácích. Až v poslední, 25. minutě 1. poločasu se Anetka zdravě „naštvala“ a pěknou sólo akcí nedala nikomu v domácím týmu šanci, obehrála i brankáře a s míčem doslova doběhla až do brány  srovnáno 1:1. Na přestávku do šatny jsme šli přeci jen trochu veseleji.

V kabině padlo několik slov k průběhu prvního poločasu a věřili jsme stále ve vítězství. Vždyť jsme měli ohromnou výhodu v počtu hráčů. Zatímco Libuš měla pouze jednoho hráče na střídání, my jsme střídali dvě kompletní sedmičky. Hned po rozehrání v 2. poločase Anetka nastřelila břevno. Soupeř ale stále kousal a utkání bylo stále otevřené. V 7. min. kopala Libuš volný přímý kop a míč jen těsně minul naši levou tyč. Ve 13. min. se po pěkném útoku po straně dostali domácí hráči opět do slibné šance a orazítkovali naši pravou tyč. Ale přesto se postupně začínala projevovat naše fyzická převaha díky téměř pravidelnému střídání obou sedmiček.

V 19. min. vyslal Prochy do sóla Anetku a ta utekla obráncům Libuše a skóre otočila v náš prospěch - 1:2. Téměř ihned po rozehrání ještě v téže minutě jsme rozehráli další naši akci, při které byl tvrdě faulován Toník. Rozhodčí pravděpodobně nechal něco jako výhodu (vypadalo to, že chce pískat faul, což neudělal, ale výhodu také neukázal) ale v akci jsme pokračovali. A Anetka nekompromisně zavěsila potřetí – navyšujeme na konečných 1:3. Dnes to byl gólově pouze její zápas.

 

Títmo výsledkem jsme si upevnili vedoucí příčku v tabulce – na prvním místě máme po 5 odehraných kolech 5 bodový náskok před Újezdem nad Lesy a 7 bodový před Libuší a Běchovicemi. Ovšem zároveň je třeba podotknout, že soupeř z Libuše pro nás byl zatím nejtvrdším oříškem a o vítězství jsme museli tvrdě bojovat.

 

Poprvé v sezóně jsme si vyzkoušeli střídat 2 vyrovnané sedmičky, mix. hráčů 2003-2002 (dívky 2001) a bylo to super. Zápas jednoznačně ukázal, že široká hráčská základna dává předpoklady k úspěšným zápasům. Hráči s vyšší výkonností nejsou tak utavení a hráči, kteří teprve začínají, mají možnost hrát, získávat zkušenosti a zlepšovat se. Tento model jsme aplikovali téměř celý zápas, až do 16min druhého poločasu. Poté jsme na hřiště poslali jen ty hráče, kteří mají předpoklady urvat vítězství na naši stranu a jsou zkušenější a vyplatilo se – naše mladší přípravka je  pořád na bedně !!!.

 

Kluci z Libuše mají silný tým, přejeme jim mnoho sportovních úspěchů a na jaře si dáme odvetu.

 

Sestava:

2003 -  Altík, Míša©, Ondra, Tonda, Lukášek, Fanda, Kuba Š., Honzík

2002 -  Prochy, Pechy, Řehy, Mára, Váša, Jakub

2001 – Anetka

 

Branky: Anetka 3

Asistence : Prochy

 

Penalty proměnili: Váša, Honzík – góĺman domácích byl výborný

Fanda byl v bráně taky na jedničku a dokázal zlikvidovat 8 penalt soupeře

 

Děkujeme všem hráčům za předvedený výkon a rodičům za diváckou kulisu a za skvělé fandění.

r.k. + m.p.

 

Zpět