14. mistrovský zápas – předehrávka : SJM : Libuš – 3 : 4 (2:1)

01.05.2011 23:31

14. mistrovský zápas – předehrávka :  SJM  :  Libuš    3 : 4  (2:1)

 

27.4. místo treninku jsme se v předehrávce 14.kola  utkali s týmem Libuše, který nás pěkně potrápil už na podzim (vyhráli jsme 3:1). V prvních minutách zápasu to vypadalo na podobný zápas jako s Újezdem, ale zdání klame. Hned ve 2.min Aneta přihrává Pechymu a ten otevírá skóre – 1:0. Za 10 min. sama Anetka tentokrát po přiťuknutí od Toníka zvyšuje na 2:0. Mohlo se zdát, že zápas kontrolujeme, ale Libuš postupně vyrovnávala hru v poli a brzy se to začalo projevovat i brankově. V 15.min snižují na 2:1 a tímto výsledkem končí i poločas.

 

Do druhé půle jsme nastoupili špatně. Libuš nás postupně začínala přehrávat a výsledkem byly naše fauly. Z přímého kopu se rovnou do brány trefili už ve 29.min a bylo to 2:2 a my se začali bát o výsledek. A měli jsme proč, Libuš nás dále přehrávala a při dalších dvou přímých kopech ve 40. a 47.min jsme nezvládli ubránit její útočníky a rázem to bylo 2:4. Zbývaly 3 min do konce a my jsme vrhli vše do útoku.

 

Obecná poznámka:

Nutno podotknout, že kluci z Libuše hráli velice tvrdě a pro náhradního rozhodčího (vzhledem k tomu, že se nedostavil delegovaný rozhodčí) těžké rozhodování, zda-li to bylo nebo nebylo za hranicí pravidel. Není to jednoduché, rozhodčí laik, ne vždy dokáže optimálně rozhodnout, ať je odkud chce. Pravidla mluví jasně, zápas se MUSÍ odehrát. Když se kluby nedohodnou, rozhoduje LOS. Sám jsem si to několikrát zkusil a je to těžké. Navíc každý rodič i divák může nabídnout své rozhodování a v případě dohody obou týmů, to může odpískat každý,kdo projeví zájem.

Děkuji Procházka

 

Až minutu před koncem, když soupeř tvrdě fauloval v pokutovém území Anetku konečně zapískal neoddiskutovatelnou penaltu.

 

Ta ji sama proměnila a snížila na 3:4. Zápas si zasloužil alespoň minutu nastavení z důvodů ošetřování, ale to se nestalo a tak jsme na další útok již neměli čas a poprvé jsme v této sezoně prohráli.

Prohra by ani tak nebolela, to se ve fotbale i jakémkoli jiném sportu stává, Libuš byla prostě tentokrát lepší, ale pokyny trenérů z Libuše typu „zajeď do něj“, „sejmi ho“,  apod. rozhodně nepatří do fotbalu v této věkové kategorii (nebo spíš v žádné). A když se takový 8-9 letý klučina chce zavděčit svému trenérovi, tak jak to pak vypadá ……….

 

Obecná poznámka:

Je na osobní kultuře každé osoby,která se v mládežnickém fotbale pohybuje jakou formu koučování, fandění, povzbuzování  zvolí a zda-li to odporuje nebo neodporuje slušným mravům.Nesportovní chování na hřišti řeší sazebník provinění a trestů a právní výklad jednotlivých slovních spojení a jejich výkladových stanovisek a tím je myšleno i vlastní výklad vyřčených slov všech zúčastněných (funkcionáři, rodiče, diváci a další), který  je velice široký.  

Děkuji Procházka

 

 

 

Sestava:

2003 -  Tomáš, Tonda, Ondra, Lukášek, Fanda, Kuba Š., Míša, Honza, Pavlík

2002 -  Prochy, Pechy ©, Mára, Páťa, Řehy, Kuba J

2001 – Anetka

 

Branky: Anetka 2, Pechy

Asistence: Anetka, Tonda

 

Penalty proměnili: Tonda, Pechy, Řehy, Míša, Tomáš, Mára

Fanda chytal výborně, ale hráčům z Libuše se podařilo několikrát trefit horní růžky branky a na tyhle střely nám musí Fanda ještě trochu povyrůst, to se zatím nedá J

 

Děkujeme všem hráčům za bojovnost a rodičům za fandění a podporu.

 

r.k.

 

Zpět